设为首页 收藏本站 亿万文档,必有所需

Test bank International Finance MCQ (word)chap 357-2

26)TheUnitedStatescurren;A)crawlingpeg;B)pegged;C)floating;D)fixed;Answer:C;Topic:ExchangeRateRegime;Skill:Recognition;27)Basedonthepremisethat;Variableratesprovidestab;Answer:FALS


123

 

26) The United States currently uses a ________ exchange rate regime.

A) crawling peg

B) pegged

C) floating

D) fixed

Answer: C

Topic: Exchange Rate Regimes

Skill: Recognition

27) Based on the premise that, other things equal, countries would prefer a fixed exchange rate:

Variable rates provide stability in international prices for the conduct of trade.

Answer: FALSE

Topic: Exchange Rate Regimes

Skill: Conceptual

28) Based on the premise that, other things equal, countries would prefer a fixed exchange rate,

which of the following statements is NOT true?

A) Fixed rates provide stability in international prices for the conduct of trade.

B) Fixed exchange rate regimes necessitate that central banks maintain large quantities of

international reserves for use in the occasional defense of the fixed rate.

C) Fixed rates are inherently inflationary in that they require the country to follow loose

monetary and fiscal policies.

D) Stable prices aid in the growth of international trade and lessen exchange rate risks for

businesses.

Answer: C

Topic: Exchange Rate Regimes

Skill: Recognition

29) Which of the following is not an attribute of the "ideal" currency?

A) monetary independence

B) full financial integration

C) exchange rate stability

D) All are attributes of an ideal currency.

Answer: D

Topic: Exchange Rate Regimes

Skill: Conceptual

30) If exchange rates were fixed, investors and traders would be relatively certain about the

current and near future exchange value of each currency.

Answer: TRUE

Topic: Exchange Rate Regimes

Skill: Conceptual

31) The authors discuss the concept of the "Impossible Trinity" or the inability to achieve

simultaneously the goals of exchange rate stability, full financial integration, and monetary independence. If a country chooses to have a pure float exchange rate regime, which two of the three goals is a country most able to achieve?

A) monetary independence and exchange rate stability

B) exchange rate stability and full financial integration

C) full financial integration and monetary independence

D) A country cannot attain any of the exchange rate goals with a pure float exchange rate

regime.

Answer: C

Topic: Currency Regimes

Skill: Conceptual

32) The attempt by many countries to stimulate their domestic economies and to gain access to

global financial markets, is causing more and more countries to choose a ________ or ________ exchange rate regime.

A) floating; monetary union

B) monetary union; full capital controls

C) full capital controls; floating

D) pegged; fixed

Answer: A

Topic: Currency Regimes

Skill: Recognition

33) Beginning in 1991 Argentina conducted its monetary policy through a currency board. In

January 2002, Argentina abandoned the currency board and allowed its currency to float against other currencies. The country took this step because

A) the Argentine Peso had grown too strong against major trading powers thus the

currency board policies were hurting the domestic economy.

B) the United States required the action as a prerequisite to finalizing a free trade zone

with all of North, South, and Central America.

C) the Argentine government lost the ability to maintain the pegged relationship as in fact

investors and traders perceived a lack of equality between the Argentine Peso and the U.S. dollar.

D) all of the above.

Answer: C

Topic: Currency Regimes

Skill: Recognition

34) In January 2002, the Argentine Peso was officially valued at a rate of Peso1.40/USD. More

recently the exchange rate is Peso 3.10/USD, thus, the Argentine Peso ________ against the U.S. dollar.

A) strengthened

B) weakened

C) remained neutral

D) all of the above

Answer: B

Topic: Currency Regimes

Skill: Analytical

35) On September 9, 2000 Ecuador officially replaced its national currency, the Ecuadorian sucre,

with the U.S. dollar. This practice is known as ________.

A) bi -currencyism

B) sucrerization

C) a Yankee bailout

D) dollarization

Answer: D

Topic: Currency Regimes

Skill: Conceptual

36) You have been hired as a consultant to the central bank for a country that has for many years

suffered from repeated currency crises and depends heavily on the U.S. financial and

product markets. Which of the following policies would have the greatest effectiveness for reducing currency volatility of the client country with the United States?

A) dollarization

B) an exchange rate pegged to the U.S. dollar

C) an exchange rate with a fixed price per ounce of gold

D) an internationally floating exchange rate

Answer: A

Topic: Currency Regimes

Skill: Conceptual

37) A bank holiday

A) occurs every day after 3:00 p.m.

B) is a term used when a country's central government freezes (temporarily) all deposits

in commercial banks.

C) is observed in Europe every fourth Friday.

D) occurs the last three working days of the year to prepare financial statements for tax

purposes.

Answer: B

Topic: Bank Holiday

Skill: Recognition

38) Which of the following is NOT an argument against dollarization?

A) The dollarized country's central bank can no longer act as a lender of last resort.

B) The dollarized country can no longer profit from seignorage (the ability to profit from

the creation of money within its economy).

C) The dollarized country losses sovereignty over its own monetary policy.

D) All of the above are arguments against dollarization from the viewpoint of the affected

country.

Answer: D

Topic: Currency Regimes

Skill: Conceptual

39) The Euro currency is fixed against other currencies on the international currency exchange

markets, but allows member country currencies to float against each other.

Answer: FALSE

Topic: The Euro

Skill: Recognition

40) Even though the Euro currency has been designed and printed, it is still not available for

general use by the public, except for tourists, in the European Union.

Answer: FALSE

Topic: The Euro

Skill: Recognition

41) Which of the following is NOT a required convergence criteria to become a full member of

the European Economic and Monetary Union (EMU)?

A) National birthrates must be at 2.0 or lower per person.

B) The fiscal deficit should be no more than 3% of GDP.

C) Nominal inflation should be no more than 1.5% above the average inflation rate for the

three members with the lowest inflation rates in the previous year.

D) Government debt should be no more than 60% of GDP.

Answer: A

Topic: The Euro

Skill: Recognition

42) Which of the following groups of countries have replaced their individual currencies with

the Euro?

A) France, Germany, and the United Kingdom

B) Sweden, Denmark, and Greece

C) The United Kingdom, The Netherlands, and Austria

D) Germany, The Netherlands, and Italy

Answer: D

Topic: The Euro

Skill: Recognition

43) The tremendous international mobility of financial capital is forcing emerging market

nations to adopt one of two polarized choices, free float or currency board, for their foreign currency exchange regimes. Which of the following would NOT be a reason for an emerging nation to choose to have their currency freely float?

A) The country desires to lose political influence on the valuation of their currency.

B) The emerging nation desires an independent monetary policy.

C) The emerging nation is willing to tradeoff exchange rate stability to gain free

movement of capital.

D) All of the above.

Answer: A

Topic: Emerging Markets

Skill: Conceptual

44) According to the authors, what is the single most important mandate of the European

Central Bank?

A) Promote international trade for countries within the European Union.

B) Price, in euros, all products for sale in the European Union.

C) Promote price stability within the European Union.

D) Establish an EMU trade surplus with the United States.

Answer: C

Topic: The Euro

Skill: Conceptual

45) Ignoring transaction costs and based solely on the change in currency exchange rates, a

speculator who sold short a two-year contract for the euro (receiving dollars) in January 2006 would have realized a profit upon the exercise of the contract in January 2008.

Answer: FALSE

Topic: The Euro

Skill: Analytical

46) Which of the following is a way in which the euro affects markets?

A) Countries within the Euro zone enjoy cheaper transaction costs.

B) Currency risks and costs related to exchange rate uncertainty are reduced.

C) Consumers and business enjoy price transparency and increased price -based

competition.

D) All of the above.

Answer: D

Topic: The Euro

Skill: Conceptual

47) A special Drawing Right is a unit of account established by

A) the Federal Reserve Bank.

B) the World Bank.

C) the International Monetary Fund.

D) the European Central Bank.

Answer: C

Topic: International Monetary Fund

Skill: Recognition

48) A currency is considered hard if

A) it is expected to be revalued or appreciate.

B) it is expected to be devalued or depreciate.

C) it is backed in part by a precious metal such as gold.

D) it is difficult to trade on the international currency exchange markets.

Answer: A

Topic: Currency Terminology

Skill: Recognition

49) Under a fixed exchange rate regime, the government of the country is officially responsible

for

A) intervention in the foreign exchange markets using gold and reserves.

B) setting the fixed/parity exchange rate.

C) maintaining the fixed/parity exchange rate.

D) all of the above.

Answer: D

Topic: Currency Regimes

Skill: Recognition

三亿文库3y.uu456.com包含各类专业文献、各类资格考试、生活休闲娱乐、幼儿教育、小学教育、中学教育、行业资料、高等教育、文学作品欣赏、专业论文、应用写作文书、Test bank International Finance MCQ (word)chap 357等内容。

123

 


 

  【Top  点评

您可在本站搜索以下内容:

   

Test bank International Finance MCQ (wor

Android实现仿QQ登录可编辑下拉框

前进中的颍上县新集中学

压缩气体管束式集装箱

An automatic newton-raphson sc

课程各单元测试题

cfop卡

外汇策略:非美货币尚未形成像样的反弹

2014年陕西教师招聘考试说课复习指南三

bbb《记梁任公先生的一次演讲》

 

 

Test bank International Finance MCQ (word)Chap 18 2013-03-18

  Test bank International Finance MCQ (word)Chap 18_金融/投资_经管营销_专业资料。Test bank International Finance MCQ (word)Chap 18...

Test bank International Finance MCQ (word)Chap 6 2013-03-18

  Test bank International Finance MCQ (word)Chap 6_金融/投资_经管营销_专业资料。Test bank International Finance MCQ (word)Chap 6...

Test bank International Finance MCQ (word)Chap s 2013-03-18

  Test bank International Finance MCQ (word)Chap s_金融/投资_经管营销_专业资料。Test bank International Finance MCQ (word)Chap s...

Test_bank_International_Finance_MCQ_(word)Chap_6WS 2014-0s-11

  Test_bank_International_Finance_MCQ_(word)Chap_6WS_财会/金融考试_资格考试/认证_教育专区。Fundamentals of Multinational Finance, 3e (Moffett) Chapter 6 ...

Test bank International Finance MCQ (word)Chap 17 2013-03-18

  Test bank International Finance MCQ (word)Chap 17_金融/投资_经管营销_专业资料。Test bank International Finance MCQ (word)Chap 17...

Test bank International Finance MCQ (word)Chap q 2013-03-18

  Test bank International Finance MCQ (word)Chap qTest bank International Finance MCQ (word)Chap q隐藏>> Fundamentals of Multinational Finance, 3e (Moffett)...

Test bank International Finance MCQ (word)Chap 10 2013-03-18

  Test bank International Finance MCQ (word)Chap 10Test bank International Finance MCQ (word)Chap 10隐藏>> Fundamentals of Multinational Finance, 3e (...

Test bank International Finance MCQ (word)Chap 20 2013-03-18

  Fundamentals of Multinational Finance, 3e (Moffett) Chapter 20 International Trade Finance 20.1 Multiple Choice and True/False Questions 1) The exporter-...

Test bank International Finance MCQ (word)Chap 7 2013-03-18

  Test bank International Finance MCQ (word)Chap 7Test bank International Finance MCQ (word)Chap 7隐藏>> Fundamentals of Multinational Finance, 3e (Moffett)...

赞助商链接

 

别人正在看什么?

2011—2012(下)开展团队式教研活动 促进教师专业化发展

中国中铁超级计划打造有色巨头矿山机械再次腾飞

I-Asgn306

027第二十七课——圣灵充满的生命

中小企业私募债券业务介绍 (深交所,郑文才)

第六章 《思想道德修养与法律基础》

参访报告-市场企划部

《煤炭矿产大中型矿山资源潜力调查报告》

特色零食店可行性分析报告 P-C重组

名师冯春霞

赞助商链接